Про участь вихованців гуртків КЗ «Харківська обласна МАН» в урочистому онлайн-заході «GIS Day 2023»

В межах дії договору про співробітництво між Комунальним закладом «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» та Національним аерокосмічним університетом імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» 15 листопада 2023 року вихованці гуртків «Наукові дослідження в галузі географії» (керівник Панкратьєва В.В.) та «Геоінформаційні системи у географі» (керівник Подорожко К.Д.) взяли участь в урочистому онлайн-заході, присвяченому Всесвітньому дню геоінформаційних систем «GIS Day 2023».
На заході були присутні студенти, аспіранти, викладачі, партнери, випускники кафедри провідних закладів вищої освіти та майбутні абітурієнти.
Під час проведення заходу було обговоренню запровадження геоінформаційних систем у різних галузях освітнього та наукового процесів, висвітлювалися сучасні проблеми та перспективи розвитку галузі. Після виступу кожного спікера у всі охочі мали можливість поставити питання чи висловити свою думку стосовно щодо цієї тематики.
Технології супутникових спостережень учасникам заходу розкрив директор Навігаційно-геодезичного центру, кандидат технічних наук Горб Олександр Іванович. У своїй доповіді він презентував нове геодезичне обладнання та сучасне геоінформаційне забезпечення, розповів присутнім про світові тенденції в геоінформатиці.